2011. október 24.

Rajalakítás

Szombat este megszülettünk. Az évkezdő programról külön számolunk be, ebben a bejegyzésben az egész hátterét világítanánk meg.

Az elmúlt években, bár számos rover korosztályú cserkész van csapatunkban, akár vezetői megbízással, akár anélkül ez a korosztály mégis csak egy laza társaságként működött. Keveset tudunk egymásról, ritkán találkozunk, talán csak a fél-egy éves rendszerességgel megrendezett rover portya volt az egyetlen, kifejezetten ezt a korosztályt célzó programunk. Ezek a portyák rendszerint nagyon emlékezetesek voltak - Újvidék, München, Bihari-hegység, Prága, Debrecen, Krakkó, hogy néhányat említsünk.

A vezetőknek ott vannak még a VTK-k, a tapasztaltabbaknak a csapattörzs jelent rendszeresebb találkozási lehetőséget, időnként felbukkan néhány filmklub, és némely őrs szerencsére összejárogat még az aktívabb közös évek után is találkozni...

De már jó ideje többen is éreztük az igényt, hogy lehetne ennél több. Csinálhatnánk együtt tartalmas közös programokat, beszélgethetnénk, megismerhetnénk egymást jobban, és így közelebb kerülve, közösségként, rajként közelebb hozhatnánk magunkhoz, saját korosztályunkhoz a csapatot, a cserkészetet és egymást. Fokozottan igaz ez azokra, akik vezetői feladatot nem visznek, így alapból kicsit "kiesnek a pixisből", mert egyszerűen nincsenek, nem voltak nekik programok - emiatt a leglelkesebbeket leszámítva jellemzően le is morzsolódtak egy idő után... De a vezetőknek is fontos, hogy legyen egy közösség ahol ők is kikapcsolódhatnak, ahol csak résztvevők a programokon, ahol nem lóg az őrsük a nyakukban, és kicsit gyerekek lehetnek ők is, de nem feltétlen gyerekes programokkal, sőt.

Mostanra elmondhatjuk, hogy megvalósultak a gyakorlati feltételek ehhez, elsősorban hogy legyenek erre "dedikált" vezetőink, akik személyes felelősséget éreznek azért, hogy ez működjön. Hogy legyenek programok, hogy legyenek célok, hogy ezúttal ne hagyjuk, hogy hamvába haljon a dolog. Elindultunk, az eleje biztos döcögős lesz, de reméljük, hamar sikerül megtalálni az utat, ahol az igények és a lehetőségek találkoznak.

Ezért alakítottuk meg a rover rajt, névadóul pedig Sík Sándort, cserkész-pap-költőt választottuk, aki már korábban is névadóul szolgált a csapat mára legendás rover rajának, akikre sok szempontból példaként, és elődként tekintünk, hagyományait szeretnénk feltámasztani. A feladat adott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése