2011. november 4.

Szegedi őszi portya

Vasárnap délután indultunk Szegedre. Kisebb-nagyobb komplikációkkal felszálltunk a vonatra. Az út röpke 2,5-3 óra volt. Ez alatt az összes sütit, kekszet, és mindent, ami édes volt, elpusztítottuk. Az első élményünk Szegeden, hogy Teve fennmaradt a vonaton. Már a lámpákat is lekapcsolták, mikor a bácsi észrevette, és leengedte a vonatról. Egy órás séta után megérkeztünk a szállásra, ahol vacsival kezdtünk, utána tábori videókkal folytattuk a programot.

Másnap ellátogattunk a szegedi vadasparkba, ahol láttunk szurikátát, tevét, nandut, tupaját, zebrát, zsiráfot, nyestet, hiénát, farkast, vidrát, csupasz turkálót, gepárdot, makákót, gibbont, törpe vízilót és még nagyon sok állatot. Különös kedvencem a fossza volt :)

Ráeszméltünk az idő múlására és rohantunk, hogy még időben odaérjünk a Csontváry kiállításra. Sikerült befutnunk zárás előtt, mindenki kíváncsisággal teli arccal nézte végig a kiállítást. Mikor már úgy belemelegedtünk a képekbe sajnos záróra volt, és kitessékeltek minket a múzeumból. (Egy órán át nézegettünk 20 képet, igaz, voltak nagyobbak is - A Szerk.)

Ezután az estét a közösség építésével és a másik megismerésével folytattuk egészen hajnali háromig. Teljesen elfelejtkeztünk az időről. A keddi program füvészkert lett volna, de elvettettük a programot és helyette virslit reggeliztünk mindennel. (minden = maradék :D) Kitakarítottunk, átadtuk a néninek a kulcsot és elmentünk egy überkirály játszótérre, amin forgós játékok voltak. Miután majdnem mindenki rosszul lett a sok játéktól lenéztünk a Tiszára. Utolsó állomásunk a Dóm volt amit megnéztünk kívülről-belüről. :)

Hazafelé úton megint csak ettünk sok-sok zsömit meg RETKET :) és a Szuri ZH-kat javított, miközben szépen lassan elfogyott az oxigén az utastérben.

Épségben megérkeztünk Pestre, most mindenkinek sikerült időben leszállnia a vonatról és könnyes búcsút vettünk egymástól.

Lunda

4 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Anthaison.vn chuyên cung cấp máy đưa võng với dòng máy đưa võng ts đảm bảo là sản phẩm tốt nhất cho bé.

    VálaszTörlés
  2. Titanium Ring for Men - TITanium Art | The Art Store
    This ceramic titanium exhaust ring for men includes many t fal titanium different sizes and features in titanium crystal our Men products. Rating: titanium oxide formula 4.9 · does titanium have nickel in it ‎19 reviews

    VálaszTörlés
  3. The BigRep STUDIO G2 gets 3D printing off your desk and takes it to the following degree. Operating with the identical Direct CNC ease as a desktop 3D printer and with 10 times the build quantity, the STUDIO G2 supplies large-scale industrial manufacturing capabilities in a compact “fits everywhere” build. BigRep delivers probably the most advanced 3D printing materials for a wide range|a variety} of purposes.

    VálaszTörlés